Oil pulling: valkoiset hampaat luonnollisesti

4.4K Flares 4.4K Flares ×

*Edit* Uusin oil pulling -aiheinen postaus päivitetyillä ohjeilla löytyy täältä.

Minulta on viime aikoina kysytty useaan otteeseen, olenko valkaissut hampaani. En ole. En ainakaan siinä mielessä, mitä hampaiden valkaisulla tavallisesti tarkoitetaan. Mutta myönnän kyllä tehneeni jotain, jonka ansiosta hampaani ovat kirkastuneet.

Se jokin on oil pulling.

Oil pulling on perinteinen ayurvedinen hoitokeino suun ja sen kautta koko kehon terveyden parantamiseksi. Moni jättää suun terveydestä huolehtimisen hampaiden harjaukseen ajattelematta, kuinka suuri merkitys suun terveydellä on kokonaisterveyteen. Esimerkiksi suun tulehdukset ovat alttiita leviämään verenkierron kautta muualle elimistöön, eikä tulehduskierre voi pysähtyä ennen kuin suu on terve.

Mutta mikä ihmeen oil pulling? Käytännössä kyseessä on öljypurskuttelu, jossa öljy toimii puhdistavana aineena keräten bakteereja itseensä. Kokemukset kertovat, että suun kunnon paranemisen ja hampaiden vaalentumisen ohella purskuttelusta on ollut apua moniin vaivoihin poskiontelontulehduksista, ihottumiin, maksan ylikuormittumiseen, unettomuuteen ja nivelvaivoihin.

Oil pulling

Tiedän, tiedän. Kuulostaa erikoiselta ja aiheuttaa kulmakarvojen kohoamista. Ennakkoluulottomasti päätin kuitenkin ottaa purskuttelun osaksi suunhoitorutiineitani ja nyt pari viikkoa purskutelleena voin sanoa, että koukussa ollaan. Vaikka tulehduksia ei suussani ollutkaan ja ahkera hampaiden hoito on pitänyt rivistöni hyvässä kunnossa, huomaan suun olevan kertakaikkisesti uudessa uskossa. Plakki on vähentynyt, ikenet eivät vuoda hampaita langatessa, vihlomisesta ei ole tietoakaan, kieli on terveen punainen – ja kyllä, hampaat ovat selkeästi valkoisemmat.

Jos uteliaana päätät kokeilla, kannattaa homma tehdä kunnolla. Aiemmat ”silloin kun muistan” purskuttelukokeiluni eivät tuoneet itselleni havaittavia hyötyjä, joten säntillisyys näyttää olevan asian ydin. Näistä ohjeista ei siis parane joustaa:

 1. Tee oil pulling ensimmäisenä aamulla ennen kuin syöt mitään. Itse harjaan ensin hampaat, mutta toiminee ilmankin.
 2. Ota 1 tl – 1 rkl kylmäpuristettua kasviöljyä suuhusi. Kookosöljy tai seesamiöljy ovat suositeltavia.
 3. Purskuttele öljyä huolellisesti 15 minuuttia. Ei siis riitä, että pyörittelet öljyä suussasi laiskasti (sitäkin kokeilin). Huolehdi, ettet niele vahingossa öljyä.
 4. Sylje öljy pois (viemärin sijasta biojätteeseen) ja kurlaa suu vedellä.
 5. Puhdista suu purskuttelemalla huolellisesti lämpimällä suolavedellä. Suolaveden tarkoitus on tehdä suusta emäksinen ympäristö, jossa bakteerit eivät viihdy.
 6. Lopuksi harjaa hampaat tavalliseen tapaan (kevyesti riittää). Suosittelen mitä lämpimimmin myös kieliharjan käyttöä.

Rutiini vie hieman aikaa, mutta purskutellessa voit hyvin hoitaa muita aamutoimia. Kokeile säntillisesti viikko tai kaksi ja raportoi tulokset kommenttiboksiin. Itse jatkan empiiristä kokeiluani hymyillen entistäkin leveämmin!

*Edit* Asia on herättänyt keskustelua kommenttiosiossa. Kannattaa siis käydä lukaisemassa tarkentavia kysymyksiä vastauksineen.


 

4.4K Flares Facebook 4.4K Pin It Share 7 Twitter 11 4.4K Flares ×

171 Responses to Oil pulling: valkoiset hampaat luonnollisesti

 1. 3.päivä kokeilussa menossa! En ehdi juuri nyt lukea koko viestiketjua. Kenties tästä on jo kyselty; käykö tavallinen elintarvikkeeksi tarkoitettu kookosöljy? On paljon sakeampaa, kuin Lifen kylmäpuristettu. Onko oleellista tekeekö aamulla vai illalla?

  • Hei Saara,

   En ole varman millaista kookosöljyä tarkoitat. Itse olen testaillut vain ekokauppojen kookosöljyjä, jotka siis ovat luomuja ja kylmäpuristettuja – elintarvikkeeksi tarkoitettuja toki. Jos purkissa lukee kookosöljy, uskon sen sopivan tähän tarkoitukseen. Kyse ei siis ole kovetetusta kookosrasvasta (=munkinpaistorasvaa). Voi olla, että ero sakeudessa johtuu puhtaasti lämpotilasta. Kookosöljyhän on (viileässä) huoneenlämmössä sakeaa, kun taas reilussa 20 asteessa muuttuu juoksevaksi.

   Kysymykseen purskuttelun ajankohtaa koskien olen aiemmin vastannut näin: “Sanotaan, että vaikutus on tehokkaampi aamuisin. Purskuttelu on kehon “detoxaamista”, joten on suositeltavaa, ettei kehon tarvitse silloin keskittyä ruoan sulattamiseen ja lähtökohta on paaston (eli yön) aikainen tila. Jotkut myös kokevat purskuttelun aktivoivan kehoa niin, että myöhään illalla tehtynä se vaikuttaa unen saamiseen. Itse olen tykästynyt aamupurskutteluun, koska se tuo ihanan puhtaan olon suuhun koko päiväksi.”

   Toki ilta on parempi kuin ei mitään, joten tee sen mukaan, kun päivärytmiisi sopii :)

   • kiitos vastauksesta. Kokeilin aamulla sitä ruokakaupan kookosrasvaa, juuri sitä munkkirasvaa. En suosittele! On siis jotenkin käsiteltyä ja ällöä suussa. Ostin lisää lifestä tuota aiemmin jo ihovoiteena käyttämääni hyvää kookosöljyä ja nyt laajennan käytön tähän purskutteluun.

    • Jeps, munkkirasvana tunnettu kovetettu kookosrasva on tosiaan kaikkea muuta kuin terveystuote…! Mainiota, että löysit Lifesta käsittelemätöntä öljyä. Sitähän sopii käyttää myös sisäisesti. Tässä tekstissä olen avannut kookosöljyn käyttöä ja hyötyjä tarkemmin :)

   • Voiko kookosöljyn jälkeen kun on pessyt hampaat käyttää listerine suun puhdistus ainetta ja sitten kun on syönyt niin voiko käyttää xylitoli purukumia.

    • En näkisi mitään syytä, ettei niitä suuvettä voisi yhdistää oil pulling rutiiniin. Kemiallisia suuvesiä en tosin itse suosi, vaan pitäydyn mahdollisimman luonnollisissa vaihtoehdoissa ts. tehokas, mahd. myrkytön hammastahna (esim. Salutem), hammaslanka ja kielenpuhdistin. Purukumiostoksilla kannattaa katsoa, että tuote on 100 % xylitolia :)

 2. Heippa!

  Löysin tänne eilen ja lukemani tuli uniinkin. Unessa sain valkoisen hohtavat hampaat mutta ne näyttivät lähinnä muovisilta palikoilta, kuin oikeilta hampailta.

  No, nyt aamulla testasin. Kookosöljy vaan on aika jähmettyneessä muodossa tuolla kaapissa ja sai aikaan pari yökkäystä, ennenkuin suli suussa. Ehkäpä huomenna kokeilen nestemäistä öljyä.

  Purskuttaminen sinällään ei tuottanut ongelmaa, meni siinä samassa, kun laitoin naaman ja tukan kuntoon. Tosin, meikatessa purskuttaminen ikäänkuin unohtui..vaikea keskittyä kahteen asiaan samaan aikaan ;) Eli olisi mennyt pidempikin aika ihan heittämällä.

  Ainoa mikä nyt mietityttää on oma olotila purskuttamisen jälkeen. Syön aamiaisen vasta töissä, kun kotona en ehdi rauhoittua, enkä saa itseäni aikaisemmin ylöskään, jotta aamiaiselle jäis kunnolla aikaa. Nyt purskuttamisen jälkeen, kun lähdin koirien kanssa aamulenkille, tuntui siltä, että keho olisi vaatinut syötävää. Sellainen tuntemus, että vatsa alkaisi sulattamaan jotain, mitä sinne ei mennyt.

  Tuli muuten ihan ala-asteen purskutukset mieleen..

  • Enneuni selvästi – paitsi voin kyllä lohduttaa, että kookosöljyllä hampaat kirkastuvat luonnollisen valkoisiksi ;)

   Kokemasi näläntunne voi johtua yksinkertaisesti siistä syystä, että ruuan maku ja haju (tässä tapauksessa kookosöljyn) on keholle signaali, että ruokaa on pian tulossa. Se saa aikaan ruonasulatusnesteiden virtaamisen ja tuon “vatsa alkoi sulattamaan jotain” tuntemuksen.

 3. Pieni tarkennus tuon suolaveden suhteen. Mitä suolaa olette veteen liuottaneet? Mikä suola käy tuohon tarkoitukseen?

  • Heip, itse käytän puhdistamatonta merisuolaa. Tavallista pöytäsuolaa ei kaapeistani löydy, mutta eiköhän sekin toimisi. Ja tosiaan sen kummemmin enn jää suolaa liottelemaan, vaan hulautan sen veden mukana suuhun ja purskuttelen sekaisin. Tuntuu toimivan :)

 4. Hei!
  Olen purskutellut nyt pari viikkoa, mutta pienen lapsen äitinä, aamulla sille ei todellakaan löydy aikaa, niinpä siirsin sen iltaan kun lapsi jo nukkuu.Mutta minua on jäänyt mietityttään, voiko purskuttelu aiheuttaa happohyökkäyksen kun teen sen siis ennen nukkumaanmenoa, hampaiden pesun jälkeen?

  • Hyvä kysymys! Arvelisin, että öljy ei aiheuta happohyökkäystä. Happohyökkäyshän syntyy, kun suun bakteerit alkava muokata ruoan sokereista happoja – eikä öljyssä sokereita ole. Lisäksi purskutellessa syntyy runsaasti sylkeä. Sylki sisältää mineraale, jotka tukevat hampaiden terveyttä. Eli tässä valossa purskuttelu iltaisin on varmasti ihan kelpo idea :)

 5. Hei! Olen lueskellut aiheesta pitkin nettiä; aloitin OP’n reilu vko sitten. Vähän aiemmin olin lisäksi alkanut käyttää Sole-juomaa. Muiden ongelmieni muassa hormonitoimintani on pahasti pielessä (taustalla vuosia sitten tapahtunut vakava onnettomuus, mistä alkoi terveyden syöksykierre huonompaan), mistä syystä kasvojeni iho on melkoisesti kärsinyt. Olen suht pitkään onnistunut välttämättään järkyttävän kipeät ja suuret ihonalaiset patit, mutta nyt naama on yhtäkkiä “räjähtänyt”. Oletko törmännyt tapauksiin, joissa alkuvaiheessa oireet (esim akne) olisi pahentuneet? Kehonihan on aika pahassa jamassa, vaikka olenkin vuosien aikana saanut apua esim. ruokavalion putsaamisella, tietyillä ravintolisillä jne. Myös stressihän happamoittaa elimistöä ja johtuen tosiaan melkoisen kuluttavasta elämästäni, lisämunuaisetkin väsähtivät stressin takia. Stressi on siis myös ihan kehon tasolla: jatkuvassa ylikuormituksessa. Ikävä kyllä lääkkeitä joudun käyttämään päivittäin ja niistä en luultavasti tule pääsemään eroon: ovat pienempi paha tämän kokonaistilanteeni huomioiden. Nehän kuormittavat maksaa aika lailla ja siksi toivoin, että Sole ja tämä OP voisivat helpottaa elimistöni taakkaa ja ehkä jopa saisin pientä helpotusta monituisiin oireisiini. Ennen onnettomuutta olin terveyden perikuva ja iho virheetön :-/
  Nyt siis mietin, toivon, voisiko tämä räjähdys olla voimakasta puhdistusreaktiota OP’sta johtuen? Pääasissa, aiheesta googletellessa, tulee esiin itse tekniikka ja OP’n monet hyödyt, mutta kovin vähän olen törmännyt mahdollisiin detox-alkuoireiden raportointeihin.

  • Hei Jonsku,

   En pidä mahdottomana, että kyseessä olisi oil pullingin aikaansaama puhdistusreaktio. Yleisestihän kehon puhdistumisessa voi tapahtua ns. detox-oireita, joilla tarkoitetaan usein aluksi hieman ikäviäkin reaktioita, joita myrkkyjen, kuonan yms. liikkeelle lähteminen saa aikaan. Ihon oireileminen on yksi niitä. Itselläni ei kuitenkaan tullut vastaan tapausta, jolloin iho olisi kuvailemasi mukaan räjähtänyt, enkä tiedä, kuinka voimakkaita puhdistusreaktioita öljypurskuttelu voi aiheuttaa.

   Kyse voi toki siis olla muustakin. Kerroit, että ole kiinnittänyt elämäntapoihisi huomiota jo vuosia, joten se huomioiden on aika yllättävää, että OP saisi aikaan noinkin rajun puhdistumisen. Kaikille kookosöljy ei vain sovi, vaikka sitä terveystuotteeena voi pitääkin. Oleko käyttänyt sitä aiemmin joko sisäisesti tai ihonhoidossa? Jos olet, niin oletko huomannut mahdollisia yliherkkyyden merkkejä?

   Jos tilanne ei ota talttuakseen, pitäisin purskuttelusta taukoa ja katsoisin, mitä tapahtuu. Jos sen jälkeen löytyy halua purskutella, voit tehdä sen jollain toisella kasviöljyllä (esim. oliiviöljyllä moni on saanut tuloksia, eikä se ole yleisesti yliherkkyytä aiheuttava ruoka-aine). Raportoi ihmeessä, miten kokeilu etenee. Ehkäpä joku toinenkin on kokenut vastaavaa.

   • Hei Leeni! Kiitos vastauksestasi! Olen käyttänyt kookosöljyä jo vuosia: sekä ruoanlaitossa että ihon- ja hiustenhoidossa. Joskus jos tulee pidempää taukoa sisäisestä käytöstä, niin huomaan sen kyllä aika nopeasti ihossa. Kookosöljy kyllä ehdottomasti siis sopii minulle. Ostin tänään seesamöljyä, jota kokeilen vaihteeksi. Ihan senkin takia, että pelkään, että kehitän inhon kookosöljyyn tuon OP’n myötä…. Aion kokeilla joka tapauksessa eri öljyillä, myöhemmin myös oliiviöljyllä. Ihan vaan vaihtelunkin vuoksi. Vaikka olenkin erittäin terveysorientoitunut ja onnistunut löytämään pieniä helpotuksia olooni, niin ongelmatiikkani on sen verran vaikea, etten sinänsä ihmettele, vaikka tulisikin rankempaa puhdistureaktiota. Kun melkein samaan aikaan vielä aloitin tuon Solen, niin ehkä yhdistelmä on turhan voimakas. Mietin, että kuitenkin hormonitoiminnan takia elimistön tasapaino niin pielessä ja lääkkeet, joita joudun käyttämään, kuomittavat kehoa omalla tavallaan vaikka ovatkin tosiaan välttämättömiä käyttää.
    Edelleen siis toivon kovasti, että tämä olisi puhdistusreaktiota ja tilanne lähtisi helpottamaan reippaasti entisestä.
    Jatkan testailua ja tulen kertomaan myöhemmin mitä tapahtuu :-)

    • Hyvä, että tiedät kookosöljyn sopivan. Jospa kyseessä siis olisi puhdistusreaktio, joka helpottaa, kun “alkushokista” on selvitty. Jään odottelemaan jatkoraporttia ;) Mukavaa viikonloppua!

     • Yksi kommentoija kertoi saaneensa hyviä tuloksia oliivi- & rypsiöljyn sekoituksella, mutta itse en ole kokeillut. Jos rypsin maku ei purskutellessa töki, niin kokeile toki. Ja kerrohan sitten, toimiko :)

     • Tervehdys pitkästä aikaa! :-)

      Olen OP’ia tehnyt säännöllisesti joka aamu aloittamisestani lähtien. Ensin otan Sole-juoman, jonka jälkeen purskuttelen seesamöljyllä (satunnaisesti kookoksella) 15-20min. Tämän jälkeen purskuttelen hetken aikaa pienellä tilkalla Solea ja sitten pesen hampaani.
      Olen melko vakuuttunut, että oli keholle aikamoinen shokki, kun aloitin Solen ja OP’n melkein samaan aikaan tuolloin maaliskuussa.

      OP tuntuu hyvältä: puhdistaa hampaita selvästi ja olen vakuuttunut, että myös ehkäisee hieman värjäytymistä. Tosin koska olen joutunut käyttämään nestemäistä rautaa (ja jodia), niin värjäymiä tulee väkisin eikä lähde OP’illakaan kokonaan pois, mutta varmasti tarttuu hampaisiin vähän heikommin sen ansiosta.
      Edelleen tulee hormonikierron mukaan satunnasia patteja, mutta nyt iho on aivan eri tasolla kuin sen
      alkuräjähdyksen aikana.
      Odotan innolla seuraavaa hammaslääkärikeikkaani: koska lääkkeiden takia ongelmana on ollut suun kuivuminen erityisesti öisin (sitä ei OP’kaan ole pystynyt estämään), niin olen vakuuttunut, että OP on pitänyt suuta kuitenkin paremmassa kunnossa. Kovasti odotan kuulevani mitä hammaslääkäri sanoo suuni tilasta seuraavalla kerralla :-D

      En ole muita öljyjä so far käyttänyt kuin seesamia ja satunnaisesti kookosta. Käytän edellä mainittua mieluummin siksi, että kookoksen kanssa jostain syystä sylkeä joko erittyy voimakkaammin tai se vaahtoutuu herkemmin, en tiedä, mutta tuntuu, että pienelläkään tilkalla ei ehdi purskutella kuin hetken, kun jo suu on niin täynnä, ettei mahdu kunnolla purskuttelemaan. Hampaiden puhdistumisen puolesta en ole huomannut eroa, yhtä hyvin tuntuu toimivan siinä, mutta tosiaan sesam on ollut minusta miellyttävämpi käyttää. Alkuun irtosi voimakkaasti nielusta ja poskionteloista tavaraa, mutta sitä tapahtui vain ne alkukerrat.

      Sole-juoma on kyllä tehnyt myös valtavan vaikutuksen ja suosittelen tutustumaan! Olin lukenut ennen aloittamistani sen vaikutuksista mm. pms-kipuihin, mutta koska mulla on tosiaan niin valtaisa ongelmavyyhti, niin en uskonut sen tekevän suurempaa vaikutusta sillä saralla. Toivoin lähinnä josko sillä vähän saisi korjattua kehon ph-tasoa. Mutta. Mun pms-kivut on vähentyneet niin radikaalisti, että pakko se on uskoa! Myös toistuvat hiivatulehdukset ja ientulehdukset ovat vähentyneet.

      Nyt en osaa enää lähteä uutta päivää kohti ilman Sole&OP-rutiiniani :-D

     • Kiitos kokemusten jakamisesta ja loistavaa, että olet saanut ko. menetelmistä helpotusta! Solea en ole itse kokeillut, mutta sanoisin, että mikä tahansa turvallinen hoitomuoto/tuote toimii, niin go for it. Perustuu niiden vaikutus lopulta vaikka “vain” uskomukseen (ns. placebo), niin pääasia, että toimii. Ja jos omasta kokemuksesta joku muukin saa vinkkiä hyvinvointinsa parantamiseen, niin vielä parempi :D

  • Hei kohtalotoveri! Minulla on iho-ongelmana ruusufinni ja vaikka ruokavalio on kunnossa ja teen ihan kaikki temput ihoni hoitamiseksi, niin iho on silti ongelmainen!

   Olen kookosöljyä käyttänyt lähinnä sisäisesti, koska muutama kokeilu kasvojen iholle osoitti sen, että kaikki mahdolliset öljyt tukkivat ihoni todella pahasti. Pelkäsin öljykammoni vuoksi oil pullingin aiheuttamia reaktioita, mutta turhaan. Mitään vakavia sivuoireita ei tullut, muuta kuin se, että naamani räjähti täyteen todella suuria ja kipeitä finnejä, mutta reaktio meni ohi. Uskon siis, että kyseessä on puhdistusreaktio. Puhdistusta tuntuu muutenkin, sillä sisäilmaoireilun aiheuttamaan tukkoisuuteen oil pulling auttaa hienosti ja todella vetää ylimääräisen “tavaran” poskionteloista ja kurkusta pois ja purskuttelun jälkeen on helpompi hengittää. Ihan mahtavaa!

   Uskon Jonsku, että meillä on samanlainen tilanne siinä mielessä, että kroppa on sekaisin vaikka ruokavlaio on kunnossa ja lisäravinteet ym. auttaa, mutta kropan puhdistuminen on rajumpaa kuin muilla, koska sitä puhdistettavaa on enemmän.

   • Hei M-M! :-)

    Sori kun nyt vasta vastaan. Joo uskon samoin, että on niin pahasti kehon tasapaino sekaisin, että vaikka sitä onkin saanut helpotettua oikeaan suuntaan monilla konsteilla, niin vielä on paljon pielessä ja kroppa reagoi voimakkaasti. Siihen päälle kun on vielä herkkyyksiä, niin on soppa aika sakea.

    Toivottavasti OP toimii sulla edelleen! On ihan parasta kun pystyy oloaan ja tilannettaan helpottamaan edes joillain luonnonmukaisilla ja sinänsä yksinkertaisillakin toimenpiteillä!

 6. Heippa Leeni.
  Kuulin tästä öljypurskuttelusta tänään kaveriltani ja tulin heti tutustumaan aiheeseen tarkemmin. Tämähän kuulostaa todella hyvältä – ei kun kokeilemaan :) . Se, mitä jäin miettimään on, että kun juon sitruunamehua aamuisin (kehon ph:n tasapainottamiseen ym)niin onko merkitystä missä järjestyksessä asiat tekee? Jos siis samana aamuna pitäisi harjata hampaat, juoda sitruunamehu, purskutella öljyllä ja suolalla niin mikä on oikea järjestys? Ja kuinka kauan pitäisi olla taukoa niiden välillä?
  Kiitos upeista sivuista :)

  • Heippa,
   Sitruunamehu onkin hyvä kehon käynnistäjä aamuisin, mutta hampaiden harjaamista sen jälkeen on syytä välttää ainkain 30 min., jotta kiille ei vaurioidu. Eli pursukuttelurutiinin suhteen se tarkoittaa, että ensin hamapaiden harjaus, sitten sitruunamehu ja lopuksi purskuttelu + suolavesi. Tai toki voit nauttia sitruunamehun myös purskuttelun jälkeen, jos maltat odotella sen yli :) Eli tärkeintä on, ettei hampaisiin kohdistu hankausta sitruunamehun nauttimisen jälkeen (ja sama koskee toki kaikkea happohyökkäykysen aiheuttavaa).
   Tsempit uuteen aamurutiiniin!

 7. Hei.

  Mihin perustuu tuo, että nimenomaan aamulla tekee tuon. Eikö suu ole illalla likaisempi kuin aamulla? Onko väliä jos tekeekin sen illalla?

  • Tämä kysymys on askarruttanut muutamaa muutakin kommentoijaa. Sanotaan, että oil pullingin vaikutus on tehokkaampi aamuisin. Purskuttelu on kehon “detoxaamista”, joten on suositeltavaa, ettei kehon tarvitse silloin keskittyä ruoan sulattamiseen ja lähtökohta on paaston (eli yön) aikainen tila. Jotkut myös kokevat purskuttelun aktivoivan kehoa niin, että myöhään illalla tehtynä se vaikuttaa unen saamiseen.

   Itse olen tykästynyt aamupurskutteluun, koska se tuo ihanan puhtaan olon suuhun koko päiväksi. Toki suuhun kertyy päivän aikan ruokajäämiä, mutta oil pullingilla ei varsinaisesti tähdätä niiden putsaamiseen, vaan hoitamaan suun terveyttä ja puhdistamaan suun limakalvojen kautta verenkierrossa olevia toksiineja.

   Sanoisin kuitenkin, että jos ilta toimii sinulle paremmin, niin go for it :) En usko sen dramaattisesti vaikuttavan lopputulokseen ja kokeilemallahan se selviää!

   Toki ilta on parempi kuin ei mitään, joten tee sen mukaan, kun päivärytmiisi sopii :)

 8. Viides päivä menossa. Hampaat näyttävät jo todella paljon valkoisemmilta. :) Todella tyytyväinen ja todella helppoa, minulla on mennyt 20 minuuttia aamusta tähän hammas operaatioon… Kaveri kokeili minua aikasemmin ja sen hampaat tulivat ainakin todella valkoisiksi.
  Siksi uskalsin itekkin tilata 3dwhite.fistä crestin liuskat. :D
  Kai tuo öljy juttukin ihan hyvin toimii….

  • Kiitos linkistä! Itsekin olen lueskellut raportteja erinnäisistä tutkimuksista, mutta ko. erosta en ole saanut tarkempaa tietoa. Itse vaihtelen seesam- ja kookosöljyn välillä. Hyvä pointti artikkelissa myös tuo, ettei öljypurskuttelulla kannata korvata muita hammastenhoitorutiineja. Olen samaa mieltä eli hampaiden harjaus sekä kielen- ja hammasvälien puhdistaminen kunniaan :)

 9. Hei
  Ihan mahtavaa juttu ja aloitin tänä aamuna kokeilun. Haluaisin kuitenkin kysyä, että kun ostin ihan lähi kaupasta seesamiöljyä ja siitä purkissa lukee, että “on puristettu paahdetuista seesaminsiemenistä”. Merkki on Lanfranchi ja ei lue erikseen, että olisi kylmäpuristettua. Niin toimiikohan tuo ihan samanlailla mitä nuo mistä olet maininnut vai käynkö metästämässä iha jossa lukee, että kylmäpuristettu. Seesamiöljyllä aloitin tämän, koska ei ollut kaupassa kookosöljyä. Tämän koostumus on hieman sakeaa, juoksevaa kylläkin, mutta meinas tuo aamulla vähän yökkäyttää ja se maku joka jäi suuhun, ei ollu kovin miellyttävä, vaikka tein tuon suolavesi kurlauksen ja pesin uudestaan hampaat.
  Kiitos vielä tästä jutusta, jatkan ehottomasti tätä kokeilua! =)
  Koitin kyllä lukea tuota yllä olevaa linkkiä, mutta en oikein tuota englantia ymmärtänyt niin hyvin, siksi ajattelin kysästä.

 10. Sekin vielä pitää kysyä, että pitääkö sen olla kiinteää kookos/seesamiöljyä vai sitten saako se olla juoksevaa versiota? =)

  • Heip, kannattaa metsästää paahtamatonta. Tässä vastaus, jonka aiemmin annoin samaan kysymykseen: “En suosittele paahdettua seesamöljyä. Sen maku (ja väri) on todella vahva ja jotkut ovat havainneet sen aiheuttavan jopa pinttymiä. Öljyissä kannattaa aina pitäytyä kylmäpuristetuissa on kyse sitten ruoanlaitosta tai kauneuden-/terveydenhoidosta.”

   Ja tosiaan seesamiöljy on aina suht juoksevaa, mutta kookosöljy se sijaan kiinteää, jos huoneilma on viileää. Öljy kyllä muuttuu nopeasti suussa juoksevaksi ruumiinlämmön ansioista. Valitse siis kylmäpuristettu öljy – seesami- tai kookos-. Tuon linkin mukaan seesamiöljy olisi tehokkaampaa, joten jos löydät sitä kaupasta, niin go for it :)

  • Tuohon kysymykseen en ole itse ainakaan törmännyt… Jos öljypurskuttelun vaikutusmekanismeja miettii, niin ihan heti ei tule mieleen, millä tavalla se voisi vatsahappotasoa korjata. Jäädään kuulolle, jospa jollain olisi asiasta kokemuksia :)

 11. Heippa! Kokeilin tätä äsken, mutten saanut öljyä pidettyä sisälläni. :-D Väkisin yritin, kunnes pitkän yökkäilyn jälkeen oli pakko saada öljy suusta pois… :S
  Kokeilin kuitenkin uudestaan sekoittamalla hieman vettä sekaan ja se onnistui paremmin! Koostumus paljon mukavampi niin ei yököttänyt. :-) Näin ekaksi kerraksi jaksoin purskutella 10min, tuli posket niin kipeäksi että päätin tähdätä 15min vasta myöhemmin. :D

  Kysymykseni siis, haittaako jotenkin jos pistää hieman vettä sekaan? Vai meneekö koko juttu jotenkin pieleen…? :-/

  • Heip, tuskin pieni vesimäärä tehoa pilaa. Voisit myös kokeilla vähentää öljyn määrää esim. yhteen teelusikalliseen. Purskuttellessa erittyvä sylki lisää massaa niin, että tuollakin määrällä pärjää, eikä se yökötä kuten iso määrä öljyä :)

   • Kiitti nopeasta vastauksesta!

    Teelusikallisella oon mennytkin, kun totesin etten ruokalusikallista viitsi yrittää edes kokeilla. :D

    Ja se vaikeus on siinä etten saa pidettyä öljyä ilman vettä niin kauaa sisälläni että sylki erittyisi :D Välittömät yökkäilyt heti kun saan öljyn suuhuni, vaikka sitä olisi vain teelusikallinen… Toivottavasti ei se vesi hirveästi tehoon vaikuta, kun vesihän ja öljy ei sekoitu keskenään tai jotain…

    Mutta toivotaan, että ei näy tuloksissa tuo veden kanssa läträäminen. Näillä mennään! :-)

    • Jep, ei tämä haudanvakavaa hommaa ole, joten anna mennä veden kanssa, jos hyvältä tuntuu :) Ja ehkä totuttuasi menee lopulta joku päivä ilmankin.

 12. Moi! Mitä mieltä olisit siitä, että purskuttelisi vesi+suolan tilalla vesi+ruokasooda? Kun kuulemma tuo ruokasooda valkaisee hieman, mutta liion käytettynä kiillettä pilaa.. Mutta miten veden kanssa?

 13. Huomenta.

  Aloitin sesamöljyllä purskuttelun toissapäivänä ja todellakin vasta kahden purskuttelun jälkeen hampaat ovat valkoisemmat!
  Myös mieheni huomasi sen, ajattelin, että jos vain kuvittelen, mutta totta se on.

  Rakastan punaviiniä ja kahvia ja hampaissa alkoi olla tummentumia. Jatkan ehdottomasti.

  Olen tosin jaksanut vain 10 min. mutta näköjään auttaa jo sekin:).

  Kiitos vinkistä!

  • Eipä kestä :) Tosiaan tummentumiin öljy näyttää tehoavan, mutta tietenkään hammasluuta se ei vaalenna. Ero voi olla kyllä hyvinkin huomattava, jos tummentumaa on ehtinyt kertyä paljon. Itse olen huomannut myös, että purskuttelun jälkeen hampaan pinta ikään kuin hylkii tahroja, joten ehkä sillä on myös tummentumia ennaltaehkäisevä vaikutus.

Kommentoi tähän: