Terveellisemmät matkavinkit Tallinnaan

Käsi ylös, jos nestepitoinen risteilyreissu Tallinnaan ei vastaa käsitystäsi rentouttavasta minilomasta. Täällä nousee yksi käsi. Siitä huolimatta suuntasin muutama viikko sitten lahden toiselle puolelle pidennettyä viikonloppua viettämään.

Parin päivän aikana ehdin nauttia Tallinnasta ennen kaikkea hyvän ruoan merkeissä ja makuelämyksistä ihastuneena päätin jakaa parhaimmat vinkit myös teille.

Ravintolasuosikit löytyivät vanhasta kaupungista: Von Krahli Aed ja Vegan Restoran V. Ravintola Von Krahli Aed on paljon kehuttu, eikä suotta. Listalta löytyy laadukkaita raaka-aineita ja huolella mietittyjä vaihtoehtoja niin kasvis- kuin sekasyöjille. Jos seurassa on vegaaneja, löytyy listalta myös heille sopivia ruokia. Myös muut erikoisruokavaliot otetaan ystävällisesti huomioon; esim. lehmänmaitoa välttävät saavat annoksensa kookosmaidossa valmistettuna. Pyytää, kun osaa.

Vastikään avattu Vegan Restauran V on nimensä mukaisesti vegaaniravintola, mutta rohkaisen myös sekasyöjiä kokeilemaan. Ravintola panostaa laatuun ja estetiikkaan. Raaka-aineyhdistelmät ovat positiivisella tavalla yllättäviä, ja lopputulos kaikkea muuta kuin ”tavallista” kasvisruokaa. Listalla on myös raakaruokaa sekä gluteenittomia vaihtoehtoja.

Kolmas suositukseni on Mahemarket Parim Pood Cafe. Kyseessä on avaran ekokaupan sisällä oleva kahvila, josta saa niin suolaista kuin makeaa purtavaa sekä smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Itse päädyin maistelemaan raakakakkuja. Valikoimassa on taatusti jokaiselle jotakin, eikä paikalta tarvitse lähteä tyhjin vatsoin – hyvä niin, sillä paikka sijaitsee hieman syrjemmällä, eikä kovin viihtyisällä alueella. Matka taittui kävellen, mutta myös julkinen liikenne vie perille.

Hyvän ja edullisen ruoan lisäksi Tallinnaan voi suunnata myös verikokeiden varjolla – homma kun on tuntuvasti edullisempaa siellä. Matkaani sisältyi siis piipahdus yksityisen Quattromed-nimisen terveysaseman laboratoriossa, jossa verestäni mitattiin jos jonkinmoista arvoa. Lähetettä eikä ajanvarausta tarvita. Palvelu sujuu englanninkielellä ja suurin osa testituloksista on valmiita saman päivän aikana. Tarpeesi mukaan voit valita ne hivenaineet-, vitamiinit- ja hormonit, jotka haluat mittauttaa. Kokonaisuuden hinta määräytyy valitsemiesi testien mukaan. Omalla kohdallani lasku oli vajaa sata euroa, ja voin sanoa, että sillä summalla sai paljon.

Tämän kokemuksen perusteella uskallan veikata, että terveysmatkailua Tallinnaan tulee harrastettua myös jatkossa. Ja ah, melkein unohdin mainita; paikallisen Stockmannin kakkutiskiltä saa taivaallista gluteenitonta suklaakakkua. Juuri niin täyteläistä ja tummaa, kuin toivoa voi. Se jo yksistään riittää syyksi tehdä uusintareissu!


 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!