Banaani-cashewjäätelö (vegaani, ei lisättyä sokeria)

vegaaninen jäätelö

Kesäkuun kunniaksi mitäpä muutakaan kuin jäätelöreseptiä ilmoille! Ja tuttuun tapaan toki sellaista, joka on maidoton, gluteeniton, soijaton eikä sisällä lisättyä sokeria. Resepti on myös vegaaninen. Luulisi näillä kriteerein sopivan jo hyvin monelle.

Ja vaikka tämä reseptin esittely alkoikin ton-määreillä, niin älä anna sen hämätä; kyseessä ei ole mauton tai tylsä “muka-herkku”. Toki, jos olet tottunut valkoisen sokerin ja keinotekoisten aromien/raaka-aineiden makuihin, voi “terveysjätski” tuntua kauhistuttavalta ajatukselta. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan – jospa vaikka saisit makumieltymyksesi hiljalleen uusille raiteille.

Reseptin voi helpoimmillaan toteuttaa vain kolmella raaka-aineella, jos jättää kastikkeen pois. Kastikekin on kuitenkin nopea valmistaa, joten paljon lisävaivaa ei sen valmistamisesta koidu ja kukapa ei rakastaisi kylmän jäätelön ja hieman lämpimän suklaakastikkeen yhdistelmää.

Helppo banaani-cashewjäätelö + suklaakastike

Jäätelö

3 kypsää banaania pakastettuna
2 rkl cashewtahnaa (voit käyttää myös mantelitahnaa)
n. 1 tl raastettua sitruunan kuorta

Kastike

6 taatelia
2 rkl kookosöljyä
n. 3 rkl raakakaakaojauhetta

Edellisenä iltana: Paloittele banaani ja laita palaset pakastimeen yöksi (käytä kypsiä banaaneja!). Kuumenna vettä ja laita taatelit likoamaan veteen yön yli (ei jääkaappiin). Seuraavana päivänä on aika valmistaa jäätelö ja kastike.

Valmista jäätelö: Ota banaanin palaset pakastimesta ja anna pehmetä huoneen lämmössä muutaman minuutin ajan. Raasta sillä aikaa hyvin pestystä sitruunasta kuorta (miel. luomu). Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.

Valmista kastike: Sulata kookosöljy esim. vesihauteessa. Laita se liotettujen taateleiden ja raakakaakaojauheen kanssa tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta). Sekoita kunnes lopputulos on tasainen.

Annostele jäätelö tarjoiluastioihin ja kaada päälle kastiketta. Koristele mielesi mukaan ja nauti saman tien!

Huom: Jos käytät kivellisiä taateleita, muista poistaa kivet ennen blendausta.

vegaaninen jäätelö

Älä hämäännyt kuvasta; Jäätelö on koostumukseltaan jäätelömäistä, eikä suinkaan vetelää, kuten kuvasta saattaa näyttää. Paitsi jos alat kuumalla ilmalla kuvaamaan jäätelöä pidemmän kaavan kautta, kuten allekirjoittanut teki…

Vinkki: Jos jätät jäätelömassasta sitruunan kuoren pois, sinulle jää helppo peruspohja, joka on varioitavissa erilaisilla mausteilla, kuten kanelilla, kaardemummalla, mintulla tai lakritsanjuurijauheella.

Voin vannoa, että terveellisistä raaka-aineista huolimatta tämä jäätelö on riittävän makeaa kaikille herkkupepuille. Itselleni ehkä vähän liiankin, joten pieni annos riitti.

 

♥ Leeni

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!