Toimiva, tehokas ja lempeä unikoulu – Näin onnistuimme! (VIDEO)

lempeä unikoulu

Miten saada lapsi nukahtamaan itsenäisesti? Mikä olisi paras tapa lopettaa yösyötöt? Pitäisikö meidän aloittaa unikoulu? Mikä menetelmä olisi paras? Onkohan unikoulusta lapselle haittaa? Entä jos lapsi ei millään rauhoitu? Kuinka pysyn itse rauhallisena?

Noita kysymyksiä minä ja mieheni pohdimme moneen otteeseen, ja tuskin olemme ainoita vanhempia, joita unikoulun aloittaminen askarrutti tai askarruttaa.

Onko aikuiselta itsekästä vaatia yhtäjaksoisia unia vai olisiko se kuitenkin kaikkien parhaaksi?

Meillä noista pohdinnoista on nyt pari kuukautta, ja voin tyytyväisenä todeta, että onneksi päätimme toteuttaa unikoulun. Sen ansiosta vajaa vuoden ikäinen tyttäremme nukkuu nyt täysiä öitä, nukahtaa itsekseen ja nukkuu myös päivällä hyvin.

En olisi voinut uskoa, että iso muutos tapahtuu jo yhdessä yössä.

Suuri kiitos siitä kuuluu Unijunalle, jonka löysimme avuksi unikoulun toteuttamiseen. En tiedä, miten hyvin unikoulu olisi ilman Unijunaa onnistunut, mutta tuskin se olisi ainakaan yhtään helpommin, vähäitkuisemmin ja stressittömämmin voinut mennä.

Olen niin iloinen ja tyytyväinen, että pidimme unikoulun ja löysimme siihen lempeän, mutta samalla tehokkaan menetelmän – meille aivan täydellisen!

Tein aiheesta videon, sillä niin tärkeästä, hyödyllisestä ja monen perheen hyvinvointia helpottavasta asiasta on kyse. Katso myös tämän postauksen lopusta kesätarjous Unijunan unikouluun!

Videolla kerron, mikä oli meidän lähtötilanne, miten unikoulun toteutimme ja miten se meillä sujui.

Jos videon kuva ei näy tarkkana, vaihda laaduksi 1080p HD :) 

Huomio meidän tämän hetkisestä päivärytmistä:

Muutin rytmiä heti videon kuvaamisen jälkeen, koska huomasin, että toisille päiväunille nukahtaminen alkoi hankaloitua. Ratkaisuksi otin ensimmäisten päiväunien lyhentämisen. Päiväunia tulee edelleen sama määrä, mutta suurin osa siitä toisilla päiväunilla.

Myös Liisan mukaan näin on parempi, sillä kun lapsen on aika siirtyä yksiin päiväuniin (noin 15–18 kk iässä), tapahtuu se aamupäiväunia lyhentämällä ja vastaavasti iltapäiväunia pidentämällä.

Nyt siis mennään tällaisella rytmillä:

aamuherääminen klo 6.30–7
1. päiväunet klo 9–10
2. päiväunet klo 14–16
yöunille klo 19.30 (viim. klo 20)

Rytmi tulee varmasti elämään seuraavien kuukausien aikana, kun yksiin päiväuniin siirtyminen lähenee, mutta unikoulusta saamiemme oppien turvin uskon, ettei siinä tule isoja haasteita vastaan.

Voin vilpittömästi suositella Liisan osaamista ja apua. Meille oli suuri helpotus, kun ei itse tarvinnut arpoa, mikä on oikea tapa toimia, mikä on lapselle hyväksi ja miten missäkin vaiheessa tulee edetä.

Toivon ja toivotan kaikille lapsiperheille hyviä unia & sen myötä energistä arkea!

♥ Leeni

Toteutettu yhteistyössä Unijunan kanssa.

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa
Haluatko viimeinkin irti sokerista? Todistetusti toimivan menetelmän löydät täältä!

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!