Hurmaavat kaneliraakapallerot

Joulukuussa ihastutaan lämpimiin mausteisiin. Oma suosikkini on kaneli, joka maustaa lempeästi jouluherkut. Tiesitkö, että kaneli hurmaa makunsa lisäksi myös terveysvaikutuksilla? Kaneli tasoittaa verensokeria ja alentaa huonoa kolesterolia.  Sillä voidaan lievittää ruoansulatus- ja kuukautisvaivoja, kuumetta ja huonovointisuutta. Myös bakteeritulehdukset saavat kyytiä ja ääreisverenkierto vilkastuu. Suosi aito- eli Ceylon-kanelia. Se ei sisällä maksalle haitallista kumariinia kuten tyypillisesti käytetty kassiakaneli. Aitokaneli ihastuttaa myös pehmeällä maullaan kassiakanelin jäädessä kitkeräksi kakkoseksi.

 

Hurmaa tällä kanelisella ohjeella joulupöydän vieraat:

Kaneliraakapallerot, 15 kpl

1,5 dl manteleita
5 taatelia
1 rkl pastöroimatonta hunajaa
1,5 tl kardemummajauhetta
2 tl Ceylon-kanelia
5 rkl tummaa kaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta

Liota manteleita yön yli (jolloin niiden entsyymit ja ravinteet vapautuvat toimintaan). Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surruta tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Pyöritä massasta pieniä palloja. Pyöräytä valmiit pallot lopuksi kaakaojauheessa. Pallot säilyvät jääkaapissa useita päiviä.

♥ Leeni

 

 

Sorry, comments are closed for this post.