Käynnistä kehosi inkiväärillä

Tammikuussa jatketaan lämmittävien makujen parissa ja valitaan lautaselle inkivääriä. Inkivääriä on perinteisesti käytetty vatsakipujen ja pahoinvoinnin lievittäjänä. Lisäksi tämä juurikasvi parantaa tulehdustiloja ja kipua sekä irrottaa limaa. Inkiväärillä voit helliä myös niveliä ja verisuonia sekä stimuloida aineenvaihduntaa.

Lämmitä kehoasi sisältä päin ja kokeile tätä helppoa ja nopeaa suosikkireseptiäni:

Inkiväärinen kukkakaalilisäke

1 pieni kukkakaali
2 cm pala inkiviääriä
nippu tuoretta korianteria
ripaus suolaa

Raasta kukkakaali ja kuorittu inkivääri pieneksi raasteeksi. Lämmitä paistinpannussa nokare kylmäpuristettua kookosöljyä (tai muuta paistamisen kestävää rasvaa). Lisää raaste ja pyörittele keskilämmöllä, kunnes se on pehmennyt hieman. Silppua joukkoon tuoretta korianteria ja lisää hyppysellinen suolaa. Anna hautua kannen alla muutama minuutti. Valmis lisuke sopii hyvin esimerkiksi curry-ruokien kaveriksi.

 

 

PS. Kaipaatko lisäpotkua? Kokeile inkivääriä tehoteen muodossa.

 

One Response to Käynnistä kehosi inkiväärillä