Sitruksinen marjaraakakakku

Mikäpä sen ihanampaa kuin aloittaa huhtikuu herkutellen. Ravinteikkailla raaka-aineilla herkkuhetket muuttuvat todelliseksi hemmotteluksi; olo on hyvä jokaisen suupalan jälkeen mausta tinkimättä. Ei verensokerin vuoristorataa, epämukavaa oloa vatsassa tai huonoa omatuntoa nautinnolle antautumisesta. Täydellistä, eikö?

Tällä sitruksisella marjaraakakakulla ihastutin itseäni ja lähimmäisiäni huhtikuun alun kunniaksi. Ohje on sokeriton, maidoton, gluteeniton ja raaka. Täynnä hyviä ravintoaineita ja rakkautta. Vieläpä helppo ja nopea. Mitä muuta kakulta voisi enää toivoa?

Pääsiäiskakku

Miltei unohdin napata kuvan kakusta ennen kuin se katosi parempiin suihin.

Sitruksinen marjaraakakakku

Pohja
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 dl rusinoita
vettä tarpeen mukaan

Liota rusinoita muutama tunti ennen muita työvaiheita. Liottaminen ei ole pakollista, mutta tekee rusinoista vatsaystävällisiä ja helposti sulavia.

Blendaa kaurahiutaleet hienoksi jauhoksi. Lisää rusinat joukkoon ja blendaa sileäksi. Lisää vettä sen verran, että taikinaa on helppo muotoilla. Levitä taikina tasaiseksi levyksi reunalliseen astiaan.

Kuorrute
1 prk kookoskermaa (täysrasvainen)
4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl psylliumjauhetta
1 dl puolukoita
1 veriappelsiini

Kuori ja paloittele appelsiini ja laita se muiden aineiden kanssa tehosekoittimeen. Surauta, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi vaahtomaiseksi massaksi.

Levitä massa pohjan päälle ja raasta pinnalle tummaa suklaata koristeeksi. Lopuksi laita koko komeus pakastimeen jähmettymään noin tunniksi.

Huom:

* Käytin kuorrutteeseen Kara-kookoskermaa, jota löytää helposti tavallisista ruokakaupoista

* Puolukat tasoittavat hyvin kookoskerman makeutta. Jos pidät makesta, vaihda puolukat makeisiin marjoihin tai lisää kuorrutteeseen hunajaa.

* Voit käyttää veriappelsiinin tilalla mitä tahansa sitrushedelmää.


2 Responses to Sitruksinen marjaraakakakku