Astetta parempaa (manteli)maitoa

Voisitko kuvitella kokeilevasi pientä maitolakkoa? Ei, et kuole kalsiumin etkä maitoproteiinin puutteeseen. Itse asiassa saatat huomata voivasi paremmin; suolisto lakkaa oikuttelemasta, iho-ongelmat laantuvat ja liman kertyminen hengitysteihin helpottaa.

Lehmänmaidolle löytyy herkullisia korvikkeita, joiden myötä lehmänmaitolakko voi vahingossa jäädä päälle suunniteltua pidemmäksi aikaa. Ravitseva vaihtoehto lehmänmaidolle löytyy kotitekoisista pähkinä- ja siemenmaidoista. Ne maistuvat sellaisenaan ja ovat oiva lisä esimerkiksi puuron, myslin, kahvin ja smoothien sekaan.

Viime postauksessa vinkkasin mantelimaidon ihoa hellivästä ominaisuudesta. Tässä vielä kuvalliset ohjeet, kuinka taikoa herkullista mantelimaitoa kotona helposti ja nopeasti. Sama menetelmä soveltuu muidenkin pähkinä- tai siemenmaitojen valmistukseen.

Mantelimaitoon tarvitset:

2 dl manteleita
1 l vettä

Mantelimaito

Liota manteleita yön yli. Kaada vesi pois ja huuhtele mantelit siivilän avulla. Jos haluat, voit liotuksen jälkeen myös kuoria mantelit. Kuoret irtoavat liotetuista manteleista helposti.

Laita mantelit tehosekoittimeen pienen vesimäärän kanssa ja sekoita. Lisää loput vedestä ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos tiheäreikäisen siivilän läpi astiaan.

Mantelimaito

Painele siivilään jäävää kuitua lusikalla, jotta kaikki neste puristuu kuidusta. Siivilän tilalta voit käyttää myös harsopussia.

Valmista! Mantelimaito säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa kolmisen päivää.

Mantelimaito

Älä heitä siivilöinnin jäljiltä jäävää mantelikuitua pois. Se on loistava ainesosa esimerkiksi leivonnassa. Jos leivontavimma ei saman tien iske, voit laittaa kuidun pakkaseen ja käyttää myöhemmin.

Mantelimaito with a twist:

Blendaa valmistamasi mantelimaidon sekaan muutama taateli. Voit kokeilla maidon maustamista myös kanelilla tai vaniljalla. Entä maistuisiko mustikkamaito? Pyöräytä tehosekoittimessa kourallinen mustikoita ja muutama desi mantelimaitoa. Uskallan luvata, että viimeistään tässä vaiheessa vakuutut maitolakon ihanuudesta.

♥ Leeni

 

PS. Jos haikailet kalsiumin perään, on valintasi seesamsiemenistä valmistettu maito. 100 g seesaminsiemeniä saat kalsiumia 975 mg. Vastaavassa määrässä rasvatonta lehmänmaitoa kalsiumia on 121 mg.

 

2 Responses to Astetta parempaa (manteli)maitoa