Kevyet raakasuklaatryffelit

Helpoilla naposteltavilla jatketaan. Ohjeen ehdinkin jo vinkata Facebookin puolelle. Nämä suklaatryffelit katosivat tarjottimelta miltei yhtä nopeasti kuin valmistuivat. Nyt puhutaan siis minuuteista.

Monet raakaleivonnaiset – tryffelit mukaan lukien – sisältävät lähes poikkeuksetta pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Lopputuloksesta tulee kyllä herkullinen, mutta samalla tuhti.

Tällä kertaa liikkeelle lähdettiin keveämmin, ja lopputulos oli oikein onnistunut. Tryffeliksi hentoinen, mutta jos jotain oikein kevyttä kaipaa, suosittelen pitäytymään sorbetissa (siitä tulossa ihana ohje ensi viikolla!)

Reseptin innoittajana toimi banaani, joka oli vaarassa muuttua ylikypsäksi. Sen lisäksi käteen osui kolme raaka-ainetta ja haarukka. Ohje on luonnollisesti sokeriton, maidoton ja gluteeniton.

Kevennetyt raakasuklaatryffelit

1 kypsä banaani
1 rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosjauhoja / -hiutaleita

Soseuta banaani ja sekoita siihen kookosöljy. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ota käsiin hieman kookosjauhoja ja pyörittele massa palloiksi. Jos maltat, laita tryffelit jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Kepeää viikonloppua!


 

 

3 Responses to Kevyet raakasuklaatryffelit

  1. […] Tässä reseptissä kevenneltiin tryffeleitä. Vielä kevyempää kesäherkkua kaipaaville vihjaisin tulevasta sorbettireseptistä. Nyt on eri makuvaihtoehtoja ja tekotapoja kokeiltu, ja voittaja on selvillä – tai oikeastaan kaksi: kevyt ja kevyempi. Molemmat ovat maidottomia ja sokerittomia. Tavalliseen jäätelöön tottunut saattaa nyt kavahtaa, mutta turhaan. Makeudesta ja kermaisesta pehmeydestä ei näillä ohjeilla tarvitse luopua. Kaupan jäätelölaari vain saattaa kutsua aiempaa harvemmin. […]