Verta, hikeä ja kyyneleitä suklaaunelman tähden

Facebookin puolella huutelinkin jo tästä vaarallisen hyvästä jälkiruokareseptistä. Kaikki alkoi juhannuspäivän kauniista ajatuksesta kehittää astetta terveellisempi versio perinteisestä chocolate pots de crème -reseptistä. Rentouttava kokkaushetki muuttui kuitenkin sairaalareissuksi, tikatuksi haavaksi ja heinäkuun alkuun kestäväksi uimakielloksi. Jomottava kipu hävisi onneksi kuin taikaiskusta maistettuani noita suklaakipposia. Nyt tiedän, minkä voimalla jaksan tsempata uimalakon ajan.

Särkyä tai ei, suosittelen kokeilemaan reseptiä. Kyllä, mukana on taas kookosta. Se korvaa tavallisen kerman ohjeessa mainiosti, eikä koemaistajien suut eroa huomanneet. Jos kookos ei ole raaka-aineena tuttu, kannattaa tulla lukemaan ensi viikolla postaukseni aiheesta.

Terveellinen suklaajälkiruoka

Vaaralliset suklaakipposet, 2 annosta

2 dl paksua kookosmaitoa (esim. Biona)
2 munankeltuaista (luomu)
1 dl tummaa suklaata *
1 rkl carob-jauhetta (ei pakollinen) *

Aloita hienontamalla suklaa. Välttääksesi sairaalareissua, käytä raastinta – älä juuri teroitettua veistä. Mittaa kookosmaito kattilaan ja lisää joukkoon yksi kananmuna ja yksi keltuainen. Lämmitä seosta kymmenisen minuuttia jatkuvasti hämmentäen. Kaada seos tehosekoittimeen raastetun suklaan ja carob-jauheen kanssa. Pyöräytä nopealla teholla, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Annostele valmis seos jälkiruokamaljoihin, ja laita ne jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele marjoilla ja nauti.

Terveellinen suklaajälkiruoka

* Käytä mahdollisimman tummaa suklaata ja makeuta tarvittaessa carob-jauheella tai hunajalla (reseptissä käyttämäni suklaan kaakaopitoisuus oli 100%).

* Carob-jauhe johanneksenleipäpuusta valmistettua luontaisesti makeaa, ravinteikasta ja kuiturikasta jauhetta. Käytä sitä suklaan kaverina tai korvaajana. Energiaa carob-jauheessa on kolmannes vähemmän kuin kaakaojauheessa.

 


Sorry, comments are closed for this post.