Kesän helpoimmat sokerittomat ja maidottomat kotijäätelöt

Tässä reseptissä kevenneltiin tryffeleitä. Vielä kevyempää kesäherkkua kaipaaville vihjaisin tulevasta sorbettireseptistä. Nyt on eri makuvaihtoehtoja ja tekotapoja kokeiltu, ja voittaja on selvillä – tai oikeastaan kaksi: kevyt ja kevyempi. Molemmat ovat maidottomia ja sokerittomia. Tavalliseen jäätelöön tottunut saattaa nyt kavahtaa, mutta turhaan. Makeudesta ja kermaisesta pehmeydestä ei näillä ohjeilla tarvitse luopua. Kaupan jäätelölaari vain saattaa kutsua aiempaa harvemmin.

Banaani-marjasorbetti

2 banaania
2 dl pakastemarjoja (esim. mustaherukoita)

Paloittele kypsä banaani ja pakasta se. Ota jäätänyt banaani ja pakastemarjat hetkeksi sulamaan. Laita banaani ja marjat tehosekoittimeen ja pyöräytä sekaisin. Tadaa, sorbetti on valmista.

Kakkosvaihtoehto on jäätelömäisempi. Tähänkin ohjeeseen sopivat kirpeät marjat vastapainoksi kookoksen makeudelle. Oma suosikkini on puolukka. Makeampaan tottunut voi napata kyytiin esimerkiksi mansikoita.

Marjaisa kotijäätelö:

3 dl pakastemarjoja
1 dl kookosmaitoa (ei light)

Laita kookosmaito jääkaappiin kylmenemään esim. yön yli. Tämä on tärkeä vaihe, jotta kiinteä kermainen osa erottuu nestemäisestä osasta.

Avaa jääkaappikylmä kookosmaitotölkki pohjasta. Näin saat kätevästi kaadettua nesteen kermaisen osan päältä ja tölkkiin jää sorbetin teossa tarvitsemasi kiinteä kerma (ks. kuva 3). Nesteen voit käyttää esim. smoothien pohjana.

Anna jäisten marjojen sulaa hieman (blenderisi tehojen mukaan) ja pyöräytä ne kookoskerman kanssa tehosekoittimessa sekaisin. Annostele seos jälkiruokamaljoihin ja nauti heti. Voit myös laittaa annokset vielä joksikin aikaa pakastimeen kiinteytymään mutta varo jäädyttämästä umpijäähän.

Jäätelö suupielissä kelpaa toivottaa heinäkuu tervetulleeksi! Mites siellä, olisiko näistä maanantain piristykseksi?

5 Responses to Kesän helpoimmat sokerittomat ja maidottomat kotijäätelöt

 1. Kuulostaa helpolta ja hyvältä! Aion kokeilla reseptejä tänään. Onko väliä mitä kookosmaitoa käyttää?

  • Hyvä kysymys, Hanna Leena. Kookosmaidoissa on tosiaan eroja. Perusainesosat ovat kookos ja vesi, mutta niiden suhde vaihtelee eri merkeissä. Mitä enemmän kookosta, sen täyteläisempi koostumus. Light-versioita en suosittele, eivätkä ne esimerkiksi tässä reseptissä toimi.

   Itse olen kokeillut vain luomulaatuisia kookosmaitoja, ja niissäkin on tosiaan eroja niin maussa kuin koostumuksessa. Omat suosikkini ovat Dr. Goerg ja World Foods. Suuremmista ruokakaupoista löytää Bionaa, joka sekin toimii hyvin. Voit myös kurkata etnisten ruokakauppojen tarjonnan.

   Maistuvia jäätelöhetkiä sinne!

 2. Heips! Ihania reseptejä, kiitos!
  Santa Marian kookosmaitotölkistä puuttuu lisäaineet ja rasvaprosentti jää vain hiukan vajaaksi, onnistuisikohan siitä?
  “… Santa Maria Extra creamy coconut milk -kermaisen kookosmaidon. Hh 3, pro 3, rasvaa 18g. EI lisä-tai säilöntäaineita vaan kookospähkinäuutetta (80%) ja vettä.”
  lähde: helimaria
  http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=1468

  • Kyllä pitäisi tuolla onnistua tuolla kookosmaidolla oikein hyvin. Maukkaita jäätelöhetkiä kesääsi!