Gluteeniton leipäihastus

Paitsi tyytyväisen vatsan ja iloisen mielen (kyllä, suolisto-aivot –yhteys on totisinta totta!) on gluteenittomuus tuonut tähän taloon mukanaan luovan kokin. Koska kauppojen gluteeniton tarjonta ei aina herätä hurraa huutoja, päädyn mitä useimmin tekemään leipäni itse. Eilen oli taas sellainen päivä – ja lopputulosta ihastellessani totean, että onneksi oli!

Ilman reseptiä tai ihmeellisiä raaka-aineita syntyi mitä parhain peltileipä. Niin hyvä, ettei se vaatinut päälle kuin nokareen voita. Kokeilkaa ja ihastukaa. Terveellinen leipä voi olla paljon muutakin kuin ruisleipää. Kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja pakattuna helposti sulavaan ja kehoystävälliseen muotoon kas näin:

Tattari-porkkanaleipä

3 dl tattarisuurimoita
4 porkkanaa raastettuna
1 rkl psylliumjauhetta
suolaa maun mukaan

Liota tattarisuurimoita yön yli. Huuhtele hyvin ja pyöräytä monitoimikoneessa muiden aineiden kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää tässä vaiheessa myös vettä sen verran, että taikinasta muodostuu paksu puuro. Levitä taikina ohueksi levyksi pellille ja paista 225 asteessa, kunnes leipä on saanut väriä (noin 15 min.)


Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!