Detoxoi ruokavaliota muuttamatta

Epäilemättä yksi tämän hetken trendikkäimpiä terveystekoja on ryhtyä detox- eli puhdistuskuurille, jonka tarkoituksena on vähentää kehon myrkkykuormaa ja vauhdittaa sen luonnollisia puhdistusprosesseja. Detox-huuma on luonnollisesti nostattanut myös kritiikkiä. Moni uskoo elimistön kykyyn eliminoida haitta- ja vierasaineet ilman, että puhdistuselimistön toiminta voisi jossain vaiheessa ylikuormittua.

Itse koen ammattitaidolla laaditun puhdistuskuurin tarjoavan hyvän mahdollisuuden kiinnittää huomiota toksisiin elämäntapohin, tukea kehon normaalia puhdistautumista ja keventää ruoansulatuselimistön taakkaa. Detoxilla voi lisätä elinvoimaa ja kohentaa oloa, kunhan sen tekee oikein. En suosittele kenenkään ryhtyvän netissä viliseville puhdistuskuureille ilman asian parempaa tuntemusta.

Jos detoxia tukevan ruokavalion noudattaminen tuntuu juuri tähän hetkeen haastavalta, voi puhdistuskuurin tehdä myös muuten kuin ruokavalion avulla. Uskallan väittää, että tällainen detox on suositeltavaa kelle tahansa suositeltavaa ja turvallista ajankohtaan katsomatta.

käytä

Valitse offline

Teknologia on tarpeellista, mutta harvalle kuitenkaan ympärivuorokautinen pakko. Jatkuva värien, äänien ja liikkuvan kuvan ylistimulaatio tuo lisäkuormaa jo valmiiksi levottomalle mielelle. Television, tietokoneen, puhelimen tai tabletin kanssa vietetty aika on usein myös pois rauhoittavista aktiviteeteista ja heikentää kehon uusiutumista ja palautumista tukevaa syvää unta.

Päästä irti tavarasta

Useimmilla meistä on aivan liikaa tavaraa, ja silti on jatkuvasti saatava lisää. Joko nyt olisi aika putsata koti roinista, joita et edes muistanut omistavasi? Kierrätä, myy kirpputorilla ja heitä käyttökelvottomat pois. Kaappien lisäksi siivoa näkyvät pinnat (kyllä, ne kaikki epämääräiset paperipinot ) ja päätä, että uutta ostaessasi päästät aina jostain vanhasta irti. Tavara-detox vapauttaa energiaa, keventää mieltä ja tekee myös konkreettisesti tilaa elämääsi.

Kitke energiavampyyrit

Vietätkö jatkuvasti aikaa seurassa, jossa vahvistava energia ja elinvoima katoavat ja olostasi tulee raskas. Ystävyyssuhteiden tulee olla vastavuoroisia. Ne sekä antavat että ottavat. Energiavampyyrit vain ottavat ilman takaisin virtaavaa voimistavaa energiaa (tämä ei tarkoita, että ystävän suruja ei tulisi kuunnella). Mieti, onko lähipiirissäsi tällaisia henkilöitä ja olisiko aika ottaa heihin etäisyyttä. Negatiivisista ihmissuhteista irti päästäminen tarjoaa puhdistavan kokemuksen ja luo tilaa uusille voimistaville kohtaamisille.

Nosta kytkintä

Kaupungin sykkeessä on oma viehätysvoimansa, mutta moni ei osaa päästää siitä edes vapaa-aikana irti. Sen sijaan että suuntaat kauppoihin, elokuviin tai täpötäyteen kahvilaan etsi lähiympäristöstäsi paikka, jossa et ole kiireen, hälyn ja liikenteen ympäröimänä. Jos sinulla on tapana purkaa stressiä urheilun avulla, voit tuplata sen hyvää tekevän vaikutuksen vaihtamalla hälyisen salitreenin luonnossa liikkumiseen – ilman puhelinta tai muita vempaimia.

Aktivoi puhdistuskanavat

Integroi arkeesi päivittäisiä pieniä ”puhdistusrituaaleja”. Kokeile öljypurskuttelua (kuten tässä olen ohjeistanut), sauno, syvähengitä, foam rollaa tai laita kehon lymfajärjestelmään vipinää hyppien ja raajoja ravistellen. Kiertoja ja taivutuksia sisältävät jooga-asanat hierovat sisäelimiä ja edistävät suoliston toimintaa. Yksi omista suosikeistani on kuivaharjaus, joka stimuloi ihon kautta tapahtuvaa kuonan poistoa. Tarkemmat ohjeet siihen saat täältä.

 

♥ Leeni

4 Responses to Detoxoi ruokavaliota muuttamatta

  1. […] Viime viikolla kerroin tapoja, joilla voit putsata henkisiä ja fyysisiä kuona-aineita hyvinvointiasi haittaamasta. Oletko jo ottanut jonkun niistä käyttöösi? Oma ikisuosikkini on kuivaharjaus, joka on yhtä koukuttavaa ja palkitsevaa puuhaa kuin oil pulling. […]

  2. Hyvä kirjoitus! Putsailen ruokavalio sännöllisesti mutta olen huomannut, ettei se yksin riitä. Detoxin aikana myös ajatukset vaativat tuuletusta, mieli rauhaa ja kuona-aineenvaihdunta kyytiä. Näillä vinkeillä sekin puoli hoituu. Kiitos :-)

    • Kiva, että vinkeistä oli iloa! Helposti tosiaan ajattelemme puhdistuksen tarkoittavan ainoastaan ruokavaliota. Toki huomion kiinnittäminen siihen on jo iso askel ja tuo varmasti hyötyjä, mutta kokemuksen myötä voin itsekin todentaa, että kokonaisvaltainen tasapaino vaatii kokonaisvaltaisempia otteita :)