Helppo ja terveellinen vaniljakookosvanukas

Viikko sitten päättyneen Tehostartin hengessä päädyin kehittämään vanukasreseptin, joka päihittää sokeriset kaverinsa mennen tullen. On ravitseva ja täyttävä, mutta ihanalla tavalla pehmeä ja ’comforting’, kuten jälkiruoan kuuluukin olla. Sopivasti makea ilman varsinaista makeutusta.

Tämä on ehdoton lemppari etenkin niille, jotka ovat sokerille herkkiä – on se sitten teollisesti tuotettua valkoista kidettä tai luonnollista alkuperää makeiden tuorehedelmien, hunajan tai kuivahedelmien muodossa. Tämä vanukas ei myöskään aiheuta ryppyjä. Jos katsoit Prisman Miten näyttää nuoremmalta? -dokumentin, tiedät mistä puhun.

Vaniljavanukas

500 ml kookosmaitoa (ei light)
3 luomukananmunaa
2,5 tl psylliumjauhetta
1 tl aitoa vaniljaa

Mittaa kookosmaito kattilaan (minulla Aroy-D -merkkistä) ja lisää joukkoon kananmunat. Lämmitä seosta viitisen minuuttia jatkuvasti hämmentäen. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää joukkoon psyllium sekä vanilja. Pyöräytä nopealla teholla, kunnes seos on täysin tasaista. Huolehdi, ettei psyllium jää paakuiksi. Annostele valmis seos jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Koristele marjoilla ja nauti.

Intoilen tästä jo joulureseptiä, johon tulisi kaardemummaa, kanelia ja neilikkaa tai vaihtoehtoisesti valmista piparkakkumasutetta. Oi nam!


 

 

2 Responses to Helppo ja terveellinen vaniljakookosvanukas

  1. Oijoi, tämä kuulostaa aivan ihanalta :)!
    Mutta kerro meille Leeni mikä se salaisuus on?
    Tuo dokumentti ei taida enää olla saatavilla :D

    • Dokumentista on tosiaan aikaa, mutta siinä yhdeksi suurimmaksi ihoa vanhentavaksi tekijäksi nimettiin sokeri. Heti auringon jälkeen. Moni ei varmastikaan sokerista syyllistä hoksaa etsiä, kun ihon kunto alkaa rapistua… :)

      Ja kyllä, vanukasresepti on ihana ja helppo. Kannattaa kokeille joulumausteilla höystettynä!