Helppo raakakakku

Joulukuussa jokainen reseptini tulee todennäköisesti sisältämään piparkakkumausteita, suklaahippuja ja lämmintä tunnelmaa, mutta ollaan vielä hetki aivan toisessa makumaailmassa.

Muutama päivä sitten päätin spontaanisti leipoa raakakakun. Ohjenuoralla vähemmän on enemmän ja aineksista, joita kaapista jo löytyy. Kaipaan helppoja reseptejä ja tiedän, että niin kaipaa myös moni ruudun toisella puolella. Ja vaikka välillä on hauskaa hifistellä erikoisimmilla raaka-aineilla, päätyvät ne loppujen lopuksi harvan kauppalistalle. Pyrin siihen, että ne muutamat ihmeelliset ainesosat, joita tässä blogissa vilahtelee, toistuvat useammassa kuin yhdessä reseptissä. Kuinka kätevää, ettei kaupan hyllyllä tarvitse pyöritellä psylliumpussia kädessä ja miettiä: ”Tuleeko tätä käytettyä toista kertaa?”

Avocado, banaani ja sitruuna. Lyömätön makuyhdistelmä, josta en ole valmis luopumaan, vaikka sesonki on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin trooppinen. Mukaan kookos ja paljon muuta tähän reseptiin ei sitten tulekaan. Kakun loihtimiseen meni vartti, joten jähemettymisaikaa lukuunottamatta todellinen pikaherkku.

Avokadomoussekakku

Pohja:
1 kypsä banaani
3 rkl kookosjauhoja
1 rkl kookosöljyä

Täyte:
2 avokadoa
1 kypsä banaani
1 sitruuna
5 rkl kookosöljyä
1 tl psylliumjauhetta*

*Käytin psylliuminsiemeniä jauheen sijaan, mutta jauhe toimii mainiosti.

Helppo raakakakku

Valmista ensin pohja. Muussaa banaani ja lisää joukkoon kookosjauhot ja sulatettu kookosöljy. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Massan tulee olla kiinteää ja helposti käsiteltävää. Jos massa jää liian kosteaksi, lisää jauhoja. Painele taikinamassa piirasvuoan pohjalle ja reunoille. (Voit laittaa vuoan pohjalle kelmun, jos haluat siirtää valmiin kakun pois vuoasta.)

Valmista täyte. Purista sitruuna mehuksi ja sulata kookosöljy. Laita ne muiden ainesten kanssa astiaan ja soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jos käytät luomusitruunaa, voit raastaa kuorta täytteen sekaan. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele halutessasi kookoshiutaleilla.

Laita kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin tai noin puoleksi tunniksi pakkaseen. Kakku on valmista tarjoiltavaksi, kun se on kiinteytynyt.


2 Responses to Helppo raakakakku

    • Toki! Voit koostaa pohjan sekoittamalla monitoimikoneessa kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Suhde on 1:1. Esimerkiksi pehmeät puolituoreet taatelit ja pekaanipähkinät ovat herkullinen yhdistelmä.