Juhlijan aamusmoothie

Joulukuu ja juhlasesonki on täällä. Monelle se tarkoittaa, että illat venyvät pikkujouluhulinoissa ja seuraavana aamuna vähintäänkin väsyttää. Jos iltaan on kuulunut tuhtia syömistä ja juomien cocktail, on aamu parasta aloittaa elävällä energialla nestepitoisesti.

Tämä kombo auttaa kehoa paikkailemaan juhlien jälkiä:

Tuore ananas: lievittää tulehdusta ja edistää ruoansulatusta
Varsiselleri: sisältää luonnollisia suoloja ja kuonaa sitovia kuituja
Inkivääri: auttaa pahoinvointiin ja huimaukseen
Sitruunan mehu: stimuloi suoliston ja maksan toimintaa

Laita kaikki ainekset blenderiin pyöräytä sekaisin. Lisää vettä, jos haluat juomasta ohuempaa. Nauti hitaasti.

Jos haluat tehdä lähempää kontaktia vihreään, voit tukea kehon putsausta chlorella-jauheella tai -tableteilla. Chlorella on makean veden levä, joka poistaa elimistöstä myrkkyjä ja vähentää sitä kautta alkoholin rasitetta maksalle. Kun nappaat chlorellaa 5 grammaa ennen alkoholin nauttimista, voi olla, että heräät aamulla yllättävän freesinä.

Kokemusten (myös oman) mukaan chlorella vähentää alkoholin haittavaikutuksia ja löytyypä asiasta myös virallisempaa faktaa: Sapporon lääketieteellisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan chlorella vähentää krapulan oireita jopa 96% prosenttia, kun sitä otetaan ennen alkoholia. Kokonaan toinen aihe toki on, kannattaako alkoholia juoda niin paljon, että riskinä on kohmelo. Sanoisin, että ei.

Raikasta maanantaita!


Sorry, comments are closed for this post.