Smoothieresepti jääkaapin jämistä

Terveiset Miamista. Eilen tehdessäni lähtöä kentälle sain jälleen todeta, että hyvä blenderi pystyy miltei ihmeisiin.

Tiedättehän tilanteen, kun jääkaapissa on yhtä jos sun toista jämäruokaa, josta on päästävä eroon? Kun reissuun lähtö odottaa on vaihtoehtoina joko heittää ruuat pois tai kokeilla yhdistää niistä jollain tapaa maittava ateria.

En harrasta syömäkelpoisen ruuan heittämistä roskiin. Lisäksi olin tällä kertaa kiireessä, joten varsinaiselle aterian valmistamiselle ei ollut aikaa. Mielikuvituksen puutteessa päätin heittää jääkaapin sisällön kerralla tehosekoittimeen ja toivoa, että niistä muodostuisi kelvollinen makuelämys.

Ja kyllähän niistä syntyi. Lopputulos oli jopa omaksi yllätyksekseni erittäin hyvän makuinen. Smuutia maistellessa  sai vain ihmetellä, mitä kaikkea sekaan oli joutunut.

Ennen kuin kokeilet tätä kotona, kannattaa huomioida, että kaikki blenderit eivät taivu yhtä samettiseen lopputulokseen. Itse käytän Vitamixia, joka tuntuu taikovan mistä tahansa raaka-ainesta herkullisia komboja. Salaisuutena on moottorin teho ja terä, joka pilkkoo ainekset niin pieneksi, että koostumuksen lisäksi myös maut muuttuvat pehmeiksi.

Smoothie

Eli mitä jääkaapin tyhjennyksessä blenderiin eksyi? Yhdelle aterialle ei näitä aineksia ihan heti kuvittelisi laittavansa, mutta smuutin varjolla se onnistui.

Let’s go -smoothie

avocadoa
kookosmaitoa
tammenlehtisalaattia
hapankaalta
varsiselleriä
sitruunaa
inkivääriä
chia-geeliä
marjoja
kurkkua
kanamuna

Määriä en mitannut, mutta jos päädyt tekemään samanlaisen jääkaapin tyhjennyksen, suosittelen smuutin maistamista ennen tarjoilua. Tarvittaessa voit säätää makua esim. vaniljalla, hunajalla, kanelilla tai raakakaakaojauheella.


 

 

3 Responses to Smoothieresepti jääkaapin jämistä

  1. Just hyvä! Itse en oo vielä noin luovaksi heittäytynyt mutta monesti kyllä heitän blenderiin sellaista, mitä ei ihan heti smuutiin kuvittelisi laittavansa. Kivasti on sotkeutunut sekaan eikä makua haitannut. Ruuantähteiden hyötykäyttöä!