Parempia (maku)elämyksiä reissun päällä

Huhtikuu on täällä, eikä kevättä voi enää peruuttaa! Moni suuntaa katseen jo kesään tulevia lomamatkoja suunnitellen. Sitä silmällä pitäen annan vinkin kahdesta nettisivusta, joista on ollut reissatessa itselleni iloa kerta toisensa jälkeen.

AiRbnb.com

Jos kaipaa hotellihuonetta kodinomaisempaa majoitusvaihtoehtoa, suosittelen katsastamaan Airbnb:n tarjonnan. Sivustolla yksityishenkilöt antavat asuntojaan (tai osaa asunnostaan) vuokralle aina muutamista päivistä alkaen. Airbnb is a trusted community marketplace for people to list, discover, and book unique accommodations around the world.’

Hinnat ovat usein hotelleihin nähden kilpailukykyisiä ja fasiliteetit hotellihuonetta paremmat. Etenkin pidempään reissatessa pidän, että voin valmistaa myös itse ruokaa, jolloin keittiö on tarpeellinen. Tämä mahdollistaa ravitsevasta, terveellisestä ja maukkaasta ruoasta nauttimisen ilman, että on riippuvainen ainoastaan ravintoloiden tarjonnasta.

Matkoilla yksi mielipuuhaani on paikallisiin ruokakauppoihin tutustuminen sekä paikallisten erikoisuuksien ja sesongille ajankohtaisten raaka-aineiden kokeileminen. Mikäs siis sen hauskempaa reissuaktiviteettiä kuin ostaa kori täyteen ruokaa ja valmistaa siitä kokeilevassa keittiössä omien mieltymysten mukaista ruokaa. Etenkin, jos terveydentilasi edellyttää yliherkkyyksien tai allergioiden huomioimisen, tämä helpottaa reissuelämää.

Tarjonta Airbnb:ssä on laaja aina budjettimatkailuun sopivista vaihtoehdoista luksukseen. Itse olen löytänyt joka kerta tarpeisiini sopivan ratkaisun, eikä tavallinen hotellimajoittuminen enää juurikaan inspiroi.

Happycow.net

Ruokateemalla jatketaan myös toisessa suosituksessani. Happycow.net -sivuston idea on onnistuneesti kiteytetty näin: ‘Our purpose is to make healthy food easy to find and more accessible.’

Pähkinänkuoressa sivuston idea toimia hakusivustona, josta matkailija löytää ravintoloita, kahviloita ja terveyskauppoja, jotka tukevat kasvispainotteista ruokavaliota. Mutta löytyy listauksista paljon vaihtoehtoja myös sekasyöjille. Veg-friendly -kategorian alla on ravintoloita, joissa kasvisruokailu onnistuu, mutta ravintolat eivät ole vegetaarisia. And everyone is happy!

Jos taas etsit puhdasta vegaaniruokaa, voit rajata hakusi myös siihen. Listauksissa on paljon myös etnisiä ruokapaikkoja, joten niiden ystäville sivusto on nappi valinta. Itse esimerkiksi löysin Happycow:n kautta Singaporessa matkustaessani ihanan intialaisravintolan, johon en olisi muuten varmastikaan eksynyt.

Huom: Molemmilla sivustoilla kannattaa lukea käyttäjien arvioita paikoista. Niiden perusteella olen onnistunut välttämään pahimmat sudenkuopat ja toisaalta myös löytänyt todellisia helmiä. Tässä kuussa suuntaan Malesiaan ja Balille, ja arvatenkin sivustojen tarjonta pääsee jälleen kerran syyniin!

Ovatko nämä sivustot sinulle tuttuja?


 

(Kuvat: airbnb ja happycow)

 

6 Responses to Parempia (maku)elämyksiä reissun päällä

 1. Kiitos vinkeistä ja muutenkin kiva blogi sulla! Just hyvään saumaan osui. Olen lähdössä pääsiäiseksi Amsterdamiin ja majoittuminen on vielä hakusessa. Tuo happycow täytyy myös katsastaa koska rajoitteita löytyy terveydellisistä syistä ja sitten ihan mieltymyksistä. En syö lihaa ja maitotuotteita…

  Henna

  • Ah, Amsterdam on ihana! Olen majoittunut siellä airbnb:n kautta ja tarjontaa oli kivasti. Jos haluat nauttia luontomaisemista kaupunkielämän ohella, suosittelen Vondelparkin kulmia. Ja Happycow:sta löydät ravintolavaihtoehtoja maidottomaan ja lihattomaan ruokavalioon. Nautihan reissusta!

 2. Hei!

  Kiitos aivan ihanasta blogistasi ja näistä matkavinkeistä. Tuo Happy Cow -kuvan leivos näyttää ihanalta. Olisi hienoa, jos kehittelisit reseptin siihen. Reseptisi ovat nimittäin hyviä!

  • Ihana leivos, toden totta! Josko siihen sopivan reseptin kehittelisin kevään juhlakauden kunniaksi…
   Kiitos palautteestasi ja kiva että luet blogia :)