Proteiinipuuro

Viime päivien koleat ilmat ovat saaneet minut aamuisin suuntaamaan puurolautasta kohti. Peruspuuro ei kuitenkaan monellekaan ole se kaikista suositeltavin aamupalavaihtoehto; puuron hiilihydraattipainotteisuus ei tuo pitkäaikaista kylläisyyttä ja verensokeri voi helpostikin notkahtaa jo paljon ennen lounasta. Täysjyväkään ei tässä asiassa paljon pelasta.

Tuon puuron haittaefektin olen huomannut myös itselläni. Mutta puuroa on keho kaivannut, joten sitä olen keittänyt – tosin hieman tavallisesta poikkeavalla reseptillä. Lisäämällä puuroon proteiinia kylläisyysvaikutus on aivan toinen.

Tässä reseptissä proteiininlähteenä toimivat kanamuna ja haraproteiini. Ne sopivat puuron sekaan hyvin, eivätkä muuta puuron makua. Pääset nauttimaan omenan, kanelin ja kauran pehmeästä makuyhtälöstä, ja samalla lisäproteiini tuo hyvän potkun päivän ja pitää nälkäkiukun loitolla.

Proteiinipitoinen omena-kanelipuuro, 1 annos

¾ dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
2 dl vettä
½ hapokas omena paloiteltuna
1 mitta maustamatonta heraproteiinia*
1 luomumuna
½ tl ceylon-kanelia
ripaus suolaa

*voit käyttää myös esim. vaniljanmakuista heraa, mutta silloin säväys on aika erilainen.

Mittaa vesi kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää sekaan kaurahiutaleet, omenan palaset ja kaneli. Anna hautua miedolla lämmöllä kypsäksi välillä hämmentäen. Lopuksi riko sekaan kanamuna sekä lisää proteiinijauhe ja ripaus suolaa. Sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen koostumuksen. Ota kattila liedeltä ja anna seistä vielä hetki. Tässä vaiheessa puuroa ei tarvitsee enää kypsytellä, vaan lämmin puuromassa kypsentää kanamunan juuri sopivasti, muttei kuitenkaan koveta sitä.

Proteiinipuuro

Aseta tarjolle esim. tuoreiden omenaviipaleiden ja kookosöljynokareen kera. Perinteisemmän makumaailman saat voisilmällä.

Nyt masu täynnä puuroa äitienpäivää viettämään. Pienin viilauksin tämä kakku päätyy myös tänään tarjolle. Suosittelen kokeilemaan!

♥ Leeni

4 Responses to Proteiinipuuro

  1. Kiitti ohjeesta! Rakastan kaurapuuroa mutta olen huomannut saman, ettei pidä nälkää. Tätä täytyy siis kokeilla! Kysymys: on tuo ceylon-kaneli jotai muuta kuin tavallista?

    • Juu, tämä puuro pitää nälkää! Ceylon-kanelia suosittelen, koska se ei sisällä maksalle haitallista kumariinia kuten tyypillisesti käytetty kassiakaneli. Ceylonia löytyy ekokaupoista ja vaikka hinta on “tavallista” kanelia hieman korkeampi, on pehmeä maku ja kumariinittomuus pienen lisähinnan väärti ;)