Riisisuklaata viidessä minuutissa

Viime viikkojen hääriminen Ravitseva Detox –ohjelman reseptien kanssa on vaatinut tasapainotusta. Ja mikä siihen sopisikaan paremmin kuin suklaa. Tosin jostain syystä tuhti suklaa ei ole kutsunut luokseen, joten luovuudenpuuskasta syntyi astetta keveämpää mutusteltavaa.

Riisisuklaata nimittäin. Kukapa ei olisi siitä lapsena tykännyt? Riisimurot olivat oma suosikkini, mutta harmikseni meille ei koskaan ostettu niiden suklaaversioita; riisisuklaamuroja. Sen vuoksi riisisuklaa juhlahetkinä maistui erityisen hyvältä.

Uskon kyllä, että osa riisisuklaan ihanuudesta perustui sen poksahtelevaan purutuntumaan. Siitä samasta purutuntumasta pääsee iloitsemaan myös tässä reseptissä, mutta ilman kaikkia niitä ei-niin-kivoja salamatkustajia, joita lapsuuden riisisuklaasta löytyi. Kovetettu kasvirasva, valkoinen sokeri, maitojauhe… Mihin ihmeeseen niitä suklaassa tarvitaan?

Itse asiassa vauhtiin päästyäni olen tällä viikolla varioinut ensi-innostuksessa syntynyttä reseptiä joka päivä, ja materiaalia on moniosaiseen riisisuklaasaagaan. Aloitetaan kuitenkin sillä helpoimmalla ja yksinkertaisimmalla. Tästä kaikki sai alkunsa:

Viiden minuutin riisisuklaa (maidoton, gluteeniton, sokeriton)

1 riisikakku
5 rkl kookosöljyä
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl carob-jauhetta

Murentele riisikakku mahdollisimman pieniksi palasiksi. Sulata kookosöljy. Lisää sekaan jauheet sekä murennettu riisikakku. Sekoita tasaiseksi. Muotoile massa tiiviiksi – ikään kuin muodostaisit riisikakun uudelleen (suosittelen käyttämään vain hieman koveraa astiaa syvän kulhon sijaan). Pakasta puoli tuntia ja leikkaa lopuksi terävällä veitsellä palasiksi.

Muutama tärkeä huomio:

  • Käytä reseptissä pyöreitä ”huokoisia” riisikakkuja (esim. Biona –merkin luomu täysjyväriisikakut). Neliskulmaiset, ohuet, tiiviiksi puristetut versiot eivät murene hyvin.
  • Resepti ei omaan makuuni kaipaa makeutusta, vaan carob-jauhe ajaa asian. Carob-jauhe on johanneksenleipäpuusta valmistettua luontaisesti makeaa, ravinteikasta ja kuiturikasta jauhetta. Energiaa carob-jauheessa on kolmannes vähemmän kuin kaakaojauheessa, eikä se sisällä voimakkaasti stimuloivaa teobromiinia, kuten kaakao.
  • Riisisuklaa saavuttaa oikean purutuntuman pakastimessa. Lopputulos ei ole jääkalikka edes pidemmän odottelun jälkeen.
  • Kookosöljypohjaan tehtynä valmis suklaa myös pehmenee huoneenlämmössä nopeasti, joten sinulla on hyvä syy syödä tuotos saman tien.

 

Nyt mars opettelemaan tämä perusversio, jotta olet valmis tuleviin variaatioihin.

PS. Kaikki reseptin raaka-aineet löydät osoiteesta Fitnessfirst.fi.
Koodilla ihana olo kotiutat tuotteet 10 % alennuksella.

 

2 Responses to Riisisuklaata viidessä minuutissa

  1. Tää menee kyllä heti kokeiluun! En ole ikinä ollut riisikakkujen ystävä mutta tassä reseptissä kaakaon ja carobin rinnalla kuulostaa tosi hyvältä!

    • Varmasti pidät! Carob on juurikin kuin tehty tähän. Mukavaa viikonloppua sinulle xx