Basilikalevite ja minttu-avokado-suklaamousse

Viime aikoina reseptitehtaalla on ollut niin aktiivista ettei blogi tahdo pysyä perässä. Nyt kurotaan kuilua umpeen ja vuorossa on kaksi pehmoista reseptiä. Suolainen ja makea. Vihreä ja vähemmän vihreä. Helppo ja helpompi.

Levite saanut inspiraationsa Ravitseva Detox -ohjelmasta, jonka aikana vihreää tankataan maistuvassa ja vatsaystävällisessä muodossa.

Basilikalevite

15 cm kesäkurpitsaa
2 kourallista basilikaa
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ valkosipulin kynsi
merisuolaa
mustapippuria

Liota auringonkukansiemeniä yön yli. Huuhtele huolellisesti. Leikkaa n. 15 cm pätkä kesäkurpitsasta, kuori ja paloittele. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta samettiseksi. Maista ja tarvittaessa mausta lisää. Nauti esimerkiksi leivän päällä tai käytä dippinä porkkana ja kurkkutikuille.

b

 

Avokadopohjainen suklaamousse on yksi suosikkijälkkäreistäni, mutta tällä kertaa halusin varioida reseptiä hieman raikkaammaksi. Minttu, sitruuna ja mustaherukat ovat kuin tehty kermaisen avokadon ja makeiden taateleiden pariksi. Jos olet Taltuta makeanhimo tehostarttilainen, on tämä mitä parhain herkku uusien tottumusten tueksi.

Minttu-avokado-suklaamousse

1 avokado
½ sitruuna lihoineen
5 taatelia
3 rkl raakakaakaojauhetta
2 tippaa piparminttuöljyä
2 rkl jäisiä mustaherukoita
loraus manteli- tai kookosmaitoa (valinnainen)

Poista avokadosta kivi ja lusikoi hedelmäliha blenderiin. Halkaise sitruuna ja poista kivet. Poista kivet myös taateleista. Laita kaikki ainekset avokadon kaveriksi blenderiin ja sekoita kunnes koostumus on tasainen. Annostele tarjoiluastiaan ja koristele esimerkisi kaakaonibseillä sekä kookoshiutaleilla. Jos maltat, voit antaa moussen tiivistyä jääkaapissa ennen nauttimista.

 

 

Huomiot:

  • Panosta hyvään avokadoon; ei raaka tai yhtään ylikypsä. Käynyt haju kertoo, jos yksilö on pilaantumaan päin.
  • Jos käytät luomusitruunaa, voit leikata myös palan kuorta mukaan. Sitruunan kuori ja valkoinen sisäosa ovat ravinteita pullollaan.
  • Sopivat taatelit löydät ruokakaupan kylmäosastolta laatikoihin pakattuina. Myös Medjool-taatelit ovat herkullisia.
  • Reseptiin käytin tätä minttuöljyä. Jokaisen mintun ystävän must-tuote. Voit napata koodilla ”ihana olo” 10 % tilauksen hinnasta pois.
  • Mousse säilyy sitruunan ansioista hyvin. Jos teet isomman satsin jääkaappiin odottamaan, laita säilytysastiaan avokadon kivi parantaaksesi säilyvyyttä entisestään.

 


leeni

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!