Proteiinijäätelö kahdesta raaka-aineesta

Jos on syönyt jäätelöä viikon ajan joka päivä, lienee reilua jakaa resepti myös täällä. Ja nyt ei puhuta keinotekoisia raaka-aineita ja valkoista sokeria pursuavasta teollisuuden tuotoksesta, vaan kotitekoisesta terveysjädestä.

Jäätelön täytyy maistua hyvältä ja olla koostumukseltaan kermaista. Kasvisrasvaiset sokeripommit ja mauttomat light-jädet ovat yhtä tyhjän kanssa. Onnksi toisen kotini liepeillä Etelä-Ranskassa homma osataan useimmissa jäätelöbaareissa varsin mallikkaasti. Erityiskiitoksen saavat Gelateria Mera Viglia sekä Amorino. Kannattaa testata, jos eksyt lähimaastoon!

Helsingin kesää ilahduttivat Goodio Coolsin kookosmaitopohjaiset jäätelöt ja Jädelinon artesaanimaut. Muiden kaupunkien tarjonnasta en valitettavasti osaa sanoa, mutta otan mielelläni vinkkejä vastaan kommenttiboksissa.

Paras on kuitekin kotitekoista, eikös?

Etenkin, jos valmistus hoituu minuutissa, raaka-aineita ei tarvitse kuin kaksi ja lopputulos on terveellinen. Kuten otsikko kertoo, sisältää tämä jäätelöresepti myös proteiinia, mikä on tervetullut bonus, kun puhutaan makeista herkuista. Sen avulla voit jättää kyydin verensokerivuoristoradassa hymyssä suin väliin.

Tällä reseptillä kesän voi venyttää ympärivuotiseksi:

Proteiinijäätelö

3 dl kotimaisia mustikoita pakastettuna
3/4 dl vaniljalla* maustettua heraproteiinijauhetta (Foodin)

Anna marjojen sulaa huoneenlämmössä noin 15 min. Laita ainekset blenderiin. Pyöräytä täydellä teholla, kunnes koostumus on “pehmismäinen”. Voit käyttää valmistukseen myös sauvasekoitinta. Halutessasi pyöräytä sekaan 1 rkl kookosöljyä.

Onnistumisen avainsana on herajauhe, jonka kannattaa olla konsentraattia. Konsentraatti sisältää rasvaa, joka tekee mausta kermaisen ja koostumuksesta täyteläisen. Proteiinia konsentraatissa on n. 80 %, joten sen vajauksesta ei tarvitse olla huolissaan ;)

*Voit käyttää myös muita proteiinimakuja tai maustamatonta. Suosithan mahdollisimman laadukasta tuotetta!

Proteiinijäätelö

 

Jos haluat vegaanisen version, katso parin vuoden takaiset jäätelörepsetini täältä. Huomioithan myös, että herakonsentraatti sisältää jonkin verran laktoosia, joten laktoosille herkkien kannattaa käyttää sen tilalta isolaattia. Jos olet maitoallerginen, voi hera silti sopia, sillä se ei sisällä kaseiinia. Testaa, niin tiedät!

 

/Leeni

PS. Taltuta makeanhimo -ohjelmaan ehtii vielä ilmoittauta mukaan. Lisätiedot täällä. Tervetuloa varmistamaan energinen vointi ja heittämään haitalliselle sokerille hyvästit! Siinä sivussa voit karistaa ylimääräisiä kiloja ja turpean olon.

 

One Response to Proteiinijäätelö kahdesta raaka-aineesta