Proteiinipitoinen kerrosvanukas + 14 muuta reseptiä

Proteiinipitoinen kerrosvanukas + 14 muuta reseptiä

Viikonlopun alkajaisiksi jaan teille raikkaan ja proteiinipitoisen kesäherkkureseptin. Kyseessä on kerrosvanukas, jonka jokainen kerros toimii myös erillisenä herkkuna – ja miksei myös yhteensekoitettuna, jos haluat heittää kaiken vain nopeasti blenderiin.

Jälleen kerran luvassa siis ohje, jota ei onnistuakseen tarvitse pilkun tarkasti noudattaa.

Ja koska kesä on vasta alussa ja herkkureseptejä ei voi koskaan olla liikaa, niin haluan vinkata teille ilmaisesta e-kirjasta, joka on täynnä viileitä kesäreseptejä. Mutta aivan ensiksi kerrosvanukkaan pariin:

Proteiinipitoinen kerrosvanukas

1. kerros

1,5 dl pakastemarjoja
2 rkl chia-siemeniä
0,5 dl vettä

Anna marjojen sulaa huoneenlämmössä. Sillä aikaa voit valmistaa 2. kerroksen (ks. ohje alta). Kun marjat ovat sulaneet, muussaa ne haarukalla pienemmiksi, mutta jätä purutuntumaa. Lisää marjojen sekaan vesi ja chia-siemenet ja sekoita huolellisesti. Anna turvota vähintään puoli tuntia.

2. kerros

2 rkl chia-siemeniä
1,5 dl vettä tai kasvimaitoa
0.5 suklaaproteiinijauhetta (herne tai hera)
1 rkl mantelitahnaa
1 pieni banaani

Sekoita chia-siemenet valintasi mukaan joko veteen tai kasvimaitoon. Anna turvota vähintään puoli tuntia, minkä jälkeen sekoita kaikkien muiden ainesten kanssa blenderissä tasaiseksi seokseksi.

3. kerros

n. 3 rkl jääkaappikylmää kookosmaitoa

Kaada jääkaapissa pari tuntia (tai yön yli) olleesta kookosmaitotölkistä nestemäinen osa pois ja käytä kermaista osaa vanukkaan yhtenä kerroksena. Jos haluat lopputuloksesta pehmeämpää, ravista tölkkiä voimakkaasti ennen kuin laitat sen jääkaappiin, jotta neste ja kiinteä osa sekoittuvat keskenään (riippuu kookosmaidosta, kuinka paksu koostumus on).

————————-

Annostele vanukas kerroksittain tarjoiluastioihin. Nauti heti tai halutessasi anna vielä tiivistyä jääkaapissa noin tunti.

Huom: Voit hyvin esivalmistella reseptin jo edellisenä iltana, jolloin seuraavalle päivälle jää ainoastaan 2. kerroksen blendaaminen sekä vanukkaan kokoaminen – syömistä unohtamatta :)

 

Tämän herkun lisäksi pääset nauttimaan 14 muusta reseptistä e-kirjan muodossa, jonka Foodinin tiimi sekä me ambassadorit haluamme antaa sinulle! Pääset lataamaan e-kirjan maksutta TÄSTÄ.

♥ Leeni

PS. Kirjan mukana saat 20 % alennuksen Foodinin verkkokauppaan.

Sorry, comments are closed for this post.