Sokerittomat ja jauhottomat browniet bataatista

thumbnail

Laiska (tai pitäisi kai sanoa liian kiireinen) leipuri ilmoittautuu! Lähiaikoina ei ole tullut kokattua keittiössä arkiruokaa ihmeellisempää. Vaikka tavallinen arkiruokakin on mielestäni herkullista (en ymmärrä, miksi pitäisi syödä pahaa tai mautonta ruokaa), ei kummoisempia reseptejä ole tullut kehitettyä.

Kunnes tuli vappu.

Päätimme nimittäin tilata vappuruoat valmiina, jolloin itse säästymme kokkaamiselta. Erittäin hyvä päätös meille lapsiperheellisille, mutta itselleni varsin poikkeuksellinen – tykkäänhän tehdä ruokaa ja leipoa!

Joten päätin tehdä kompromissin. Leipoa jotain nopeaa, ja tukeutua muilta osin noutoruokaan.

Mieheni toivoi suklaista herkkua, joten brownietaikina tekeille. Enkä valehtele, kun sanon, että taikina oli uunissa 20 minuuttia siitä, kun lähdin lähikauppaan ostamaan aineksia.

Todellinen pikaherkku!

Tuttuun tapaani en käyttänyt sokeria tai muuta eristettyä makeuttajaa. Ohje on siis sokeriton ja myös gluteeniton (itse asiassa jauhoton) sekä maidoton.

 

Tässä resepti kaikille kiireisille/laiskoille leipojille ruudun sillä puolen:

Nopeat browniet (sokeriton, jauhoton, gluteeniton, maidoton)

1 pieni bataatti (omani oli noin 20 cm pitkä ja 5 cm kapea)

2 kypsää banaania (mitä kypsempi, sen makeampi)

4 kananmunaa

1 dl raakakaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

kanelia ja jauhettua vaniljaa maun mukaan

 

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Kuori bataatti, pilko pieniksi palasiksi ja keitä kypsäksi (pienet palat kypsyvät todella nopeasti kannen alla kiehuvassa vedessä).

Sillä aikaa kun bataatit kiehuvat, tee kaikki muu; Laita leivinpaperi leivinpellille. Pilko banaanit ja laita tehosekoittimeen kananmunien kanssa. Sekoita, kunnes saat tasaista vaahtoa. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja mausteet.

Kun bataatin palaset ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois siivilän avulla. Huuhtele bataatin palaset siivilässä viileällä vedellä, jotta ne jäähtyvät ennen kuin lisäät tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Pyöräytä koko seos tasaiseksi taikinaksi.

Tarkista maku, ja lisää kaakaojauhetta tai kanelia tarvittaessa. Jos kaipaat makeutusta, voit lisätä kypsää banaania tai muutaman taatelin.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile hammastikulla, ettei tikkuun jää taikinaa, niin tiedät, kun taikina on kypsää.

Anna taikinan jäähtyä, minkä jälkeen leikkaa haluamasi kokoisiksi ruuduiksi.

Tarjoile brownieneliöt sellaisinaan tai kuorruta ja koristele mielesi mukaan.

Itse tein kuorrutteeksi tätä kahden raaka-aineen suosikkiani. Ihana sekoitus banaanin makeutta ja tahinin suolaisuutta.

Voit hyvin tehdä browniet jo edellisenä päivänä ja antaa tekeytyä jääkaapissa. Koostumus ja maku vain paranevat!

Noutoruoka oli herkullista sekin. Tilasimme Brekku in bed vappubrunssin, joka oli nappivalinta. Etenkin pidin kikhernepastasta, ruokaisista salaateista sekä suklaafudgesta. Nam, tulee nälkä pelkästä ajatuksesta :)

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa
Haluatko viimeinkin irti sokerista? Todistetusti toimivan menetelmän löydät täältä!

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!